Testni Centar Herceg doo

Herceg doo kao tržišni lider u proizvodnji PVC i AL stolarije , prva je kompanija u BiH koja posjeduje vlastiti testni centar za testiranje proizvoda što dokazuje našu orijentaciju ka proizvodnji što kvalitetnijih proizvoda te potvrđuje naš slogan da smo “Broj 1 za Prozore i Vrata u BiH”.

Građevinske proizvode kao što su prozori i vrata potrebno je kontinuirano prilagođavati potrebama i zahtjevima dinamičnog i rastućeg evropskog tržišta. Inovacije, novi zahtjevi i tehnologije koji se odnose na materijale i konstrukcije, Herceg doo redovno implementira kako bi pružili što veći kvalitet kupcima te produžili životni vijek svojih proizvoda. Istraživanje i razvoj proizvoda strateški je preduslov naše kompanije, za trajno osiguravanje tržišne pozicije kako u BiH tako i na evropskom tržištu.

Testni centar Herceg d.o.o. Srebrenik

Tokom 2019. godine u svom pogonu smo instalirali testni centar za prozore i vrata, sa svrhom ispitivanja vlastitih proizvoda i poboljšanja kvalitete istih prije isporuke kupcima. Iz proizvodnje se slučajnim odabirom uzimaju završeni prozori ili vrata te se montiraju na testni centar. Proizvodi se testiraju u skladu sa evropskim normama na sljedeće zahtjeve:

  • Propusnost zraka ( EN 12207)
  • Vodonepropusnost ( EN 12208)
  • Otopornost na udar vjetra ( EN 12210)

Vremenski okvir za pripremu testnog centra , montiranje pozicije na njega i samo testiranje može se izvršiti u roku od 24 sata. Imamo stalnu saradnju sa laboratorijima i institutima koji posjeduju vlastite testne centre , sa kojima razmjenjujemo znanja i iskustva, a neki od njih su kompanija WINDORTESTER iz Poljske i FEAL iz Širokog Brijega.

GORE